ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége a Szociális Munka Napja alkalmából megyei ünnepséget szervezett Zalaszentlászlón, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületében.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte elsőként a rendezvény résztvevőit. Felidézte a szociális munkások mottóját, Magarete Seemann szavait: ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved. Mint mondta, szociális munkásnak lenni jóval többet jelent, mint dolgozni, mert ez szolgálat a szó legnemesebb értelmében és a társadalom egyre nagyobb igényeket támaszt. Ezt a feladatot a legnagyobb elhivatottsággal lehet ellátni, aki ezt nem szereti, nem is tudja végezni.

A szociális munkát ellátók nélkül nem létezhet fejlett társadalom. Ez egyidős az emberiséggel, mert minden közösség gondoskodik a tagjairól. Egyebek mellett erről szólt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott. Kiemelte, e napon azoknak mondunk köszönetet, akik áldozatkészen, nagy szakmai alázattal dolgoznak.

Györe Edina, a kirendeltség igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, Zalában három szociális és egy gyermekvédelmi intézményben közel ezer munkatárs dolgozik elhivatottan nevelőszülőként, gyermek- és idősotthonokban, gondoz fogyatékkal élőket és szenvedély- vagy pszichiátriai betegeket. Őket, a mindennapok hőseit, a segítőket köszöntötték, akik szolgálatban állnak az év minden egyes napján.

Az ünnepélyes rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója és Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

A szociális és gyermekvédelem területéről 13 fő vehetett át szakmai elismeréseket, melyeket Bátori Zsolt főigazgató és Györe Edina igazgató adtak át, további 1 fő részére Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke Zala Megye Címere Emlékplakettet adományozott.

Főigazgatói dicséretben részesült:

Nyakas Edit, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény 2. számú Levendula Idősek Otthona ápoló-gondozója, Kele Lászlóné, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Hóvirág Otthona telephelyvezetője, Bodrogi Rita, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Gyermekvédelmi Szakértői Bizottságának pszichológusa, Vizi Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Gazdasági Osztályának pénzügyi referense.

A szociális ellátás területén végzett kiemelkedő és magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként OKLEVEL-et vehetett át:

Kocfánné Máté Ildikó, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthona szociális és mentálhigiénés egységvezetője, Laczi Ferenc, a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény Olajág Otthona foglalkoztatás segítő és munkaterápia szervezője, Molnár József, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Aranytölgy Otthona karbantartó és gépkocsivezetője, Zsidó Károlyné, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény 2. számú Levendula Idősek Otthona ápoló-gondozója, Kovács Lajosné, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény szakácsa, Horváth Andrásné, a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény szociális ügyintézője, Magyar Henriett, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthona szociális gondozó és ápolója.

A gyermekvédelmi ellátás terültén végzett kiemelkedő és magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként OKLEVEL-et vehetett át:

Dömötörfy Rozália, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nagykanizsai Gyermekotthona nevelője, Nyáriné Takács Tímea, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat nevelőszülője.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés Elnöke a szociális ellátás területén végzett kiemelkedő és magas színvonalú szakmai tevékenysége és példamutató emberi magatartása elismeréseként ZALA MEGYE CÍMERE Emlékplakettet adományozott:

Kópicz Csabánénak, a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény Olajág Otthona mentálhigiénés munkatársának.

Az ünnepség – melyet ellátottak előadásai is színesítettek – állófogadással ért véget, ahol pohárköszöntőt mondott Dr. Pál Attila. A rendezvény ideje alatt a fenntartásban álló intézmények által készített kézműves termékekből nyílt vásár.

(A rendezvényen lejátszásra került videó az alábbi linkre kattintva érhető el:)

https://www.youtube.com/watch?v=YoNzOCFLgMk

Időpont: 2016. november 18.
Helyszín: Zalaszentlászló