ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

2018. november 23.

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nagykanizsai Gyermekotthonának fiataljai az előző évhez hasonlóan egy helyi vállalkozónál dolgoztak, aki a munkáért cserébe almát adott. A gyerekek úgy döntöttek, hogy a gyümölcsök mellé kézműves foglalkozások keretén belül virágdíszt készítenek, amivel egy kisebb ünnepségen meglepik a kórház valamennyi betegét illetve a dolgozókat.

A Nagykanizsai Gyermekotthon lakói megajándékozták a Kanizsai Dorottya Kórház betegeit

Immár második alkalommal döntöttek úgy a nagykanizsai gyermekotthon lakói, hogy karitatív munkát végeznek. – A tavalyi évben volt az első alkalom, amikor a saját munkájuk gyümölcsét elhozták ide, a betegeknek. Idén ismét a kétkezi munkával megkeresett pénzük helyett gyümölcsöt kértek. Azért szép ez a kezdeményezés, mert pont azoktól érkezett a segítség, akik önmaguk is támogatásra szorulnak - fogalmazott Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

A Nagykanizsai Gyermekotthon lakói megajándékozták a Kanizsai Dorottya Kórház betegeit

– Ez egy fantasztikus kezdeményezés, mely a társadalmi felelősségvállalás kitűnő példája – mondta köszöntő beszédében dr. Brünner Szilveszter a kórház főigazgatója. – A gyermekek csodás dolgot tettek ezzel az ajándékozással, hiszen a betegeink érezhetik a feléjük áradó szeretetet, mely sok esetben a gyógyulásukat is segítheti.

– Hála Isten, a gyermekotthon vezetősége azon túl, hogy a mindennapokban segíti, gondozza a gyerekeket, arra is gondol, hogy példát mutasson a gyerekeknek abból, hogy a társadalmi felelősségvállalás mindenkit érint – őket is, és arra indít, hogy ha valaki tud adni, csak mert feleslege van vagy egyszerűen szeretetből, akkor adjon azoknak, akik segítségre szorulnak. A fiatalok önzetlensége köszönetet érdemel, s remélhetőleg a jövőben is folytatódik - mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A Nagykanizsai Gyermekotthon lakói megajándékozták a Kanizsai Dorottya Kórház betegeit
A Nagykanizsai Gyermekotthon kezdeményezése országosan is egyedülálló, a gyermekek szeretnék, ha a jövőben hagyománnyá válna ez a kezdeményezés.