ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

2018. július 13.

Átadták a nagykanizsai Gyermekotthonban azt a sportpályát, amelyet Lubics Szilvia „kilométereiből” építettek. A sportoló tavaly teljesítette a kaliforniai Badwater ultramaratont, amelyet a világ egyik legnehezebb versenyének tartanak. Az ott lefutott kilométereit lehetett jelképesen megvenni, az akcióhoz több mint hatvanan csatlakoztak, így csaknem 1,3 millió forint gyűlt össze a pályára.

Sportpályát avattak a nagykanizsai GyermekotthonbanAz átadott új sportpálya

Az átadott pályára már nagy szükség volt a nagykanizsai Gyermekotthonban, hiszen az intézmény udvara eddig csak korlátozottan volt alkalmas játékra és sportolásra. – Egy lebetonozott rész volt itt, ami igazán sportolásra nem volt alkalmas. Egy favár volt még, ami igazán csak a pici gyerekeknek adott lehetőséget egy minimális játékra. Most azáltal, hogy az udvar jelentős része Lubics Szilva támogatásának köszönhetően megújult, a pálya lehetőséget nyújt a legkisebb korosztálytól a legnagyobbig mindenkinek, hogy bármely sportágat nyugalommal kipróbáljon – mondta el Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Sportpályát avattak a nagykanizsai GyermekotthonbanAz avatás pillanata

Lubics Szilva a világ legkeményebb sivatagi futóversenyén, a kaliforniai Badwater-ultramaratonon döntötte el, hogy ha sikerrel teljesíti – a gyakran plusz 50 fok feletti hőmérséklet ellenére – a 217 kilométeres távot, akkor létrehozza az „Építsünk egy sportpályát a Nagykanizsai Gyermekotthonnak” jelmondatú akciót. – Mivel számomra ez egy nagyon különleges dolog volt, azt szerettem volna, hogy ne csak nekem maradjon meg ez mint élmény, hanem valami jó ügyet is szolgáljunk az én futásommal, ne legyen teljesen öncélú. Azt találtuk ki, hogy a verseny kilométereit – 217 kilométerről van szó – „árverésre bocsátjuk”. Tehát meg lehetett vásárolni egy-egy kilométert, és a befolyt összeget pedig a gyermekotthon javára gyűjtöttük – idézte fel az akció körülményeit az ultramaratonista.

A kezdeményezéshez csaknem hetvenen csatlakoztak. A felajánlásoknak köszönhetően mostantól a Gyermekotthon lakói és a környék fiataljai is megfelelő körülmények között sportolhatnak. – Megtanulják és tapasztalják a mozgás örömét ezzel. Én gratulálok mindenkinek, aki a kivitelezésben részt vett, azoknak, akik elhatározták, hogy ezt a sportpályát ide kell építeni, és megköszönöm mindenkinek, aki munkával vagy éppen pénzzel járult hozzá ahhoz, hogy nem csak az intézmény, de Nagykanizsa is egy újabb létesítménnyel gazdagodott – mutatott rá Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A pálya az egészségre nevelést is segíti, a gyerekek több sportágat is kipróbálhatnak és megszerethetnek. – Mindannyiunk életében nagyon fontos a mozgás, a sport, és erre lehetőséget kell biztosítani. Ezt teszi tulajdonképpen az itteni intézmény. S mások önzetlen támogatásával ez a kis sportpálya reméljük, még épül s szépül. Továbbá én azt kívánom, hogy használják nagyon sokan egészséggel – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

sportpalya03
A gyerekek labdákat is kaptak az új pályához

A város vezetősége labdákat ajándékozott az otthon lakóinak, akik rögtön birtokukba is vették a sportpályát.