ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

2018. április 5.

A 2018. januárban 7. alkalommal megrendezett Bethlen-bál bevételéből, 320 ezer forintból alakítottak ki sószobát a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nagykanizsai Gyermekotthonában.

Az ünnepélyes avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a bál ötletgazdája, Dénes Sándor polgármester és Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Cseresnyés Péter beszédében elmondta: a Bethlen-bál kapcsán a kezdetek óta fontos cél, hogy annak többletbevételét minden esetben jótékony célra használja fel a rendezvényt szervező önkormányzat. Ennek jegyében kórházi, illetve gyógyítást segítő alapítványok, gyermekekkel foglalkozó intézmények is kaptak már támogatást. Most pedig a gyermekotthon következett a sorban. – Öröm számunkra, hogy támogathattuk a gyermekek egészségét szolgáló sószoba kialakítását – emelte ki.

Sószobát avattak a Nagykanizsai Gyermekotthonban

Dénes Sándor polgármester fizika-kémia szakos pedagógusként elmondta: a Himalája só-téglákkal körberakott kis szoba légterét a könnyen párolgó só 70-80 nyomelemmel telíti, negatív ionjai pedig megkötik a lebegő szennyeződéseket, így a belélegzett levegő jó hatással van a légúti betegségekre. – A sószobát az önkormányzat jóvoltából, az év eleji Bethlen-bálon gyűjtött adományokból tudták kialakítani. A bálnak évek óta célja az adományozás.

Györe Edina igazgató asszony elmondta, hogy szívesen várják a város lakosságát, illetve azokat a légúti betegséggel küzdő gyermekeket, akár felnőtteket, akik szívesen játszanának vagy akár eltöltenének egy kis időt a sószobában.

Az átadás után a gyermekek rögtön birtokba vették a sószobát.

Sószobát avattak a Nagykanizsai Gyermekotthonban

<img title="Sószobát avattak a Nagykanizsai Gyermekotthonban" src="/images/hirek/201804/soszoba03.jpg" alt="Sószobát avattak a