ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

Talpalló Jánosné Benczik Zsuzsanna és férje évfordulót ünnepelhetett a napokban, hiszen március 18-án volt harminc éve, hogy nevelőszülői feladatot vállaltak.

Erről megemlékezve kereste fel hétfőn a házaspárt otthonában, Bakon a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zalai Megyei Kirendeltsége igazgatója Györe Edina, valamint a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője Horváth Gyöngyi, akiket elkísért Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is.

– Mindenki számára példát mutatott ez a házaspár, hiszen igazi családot teremtettek azoknak a gyermekeknek, akik saját szüleikre sajnos nem számíthattak. Ezt különösen fontos kiemelni, hiszen az idei a családok éve – fogalmazott a miniszteri biztos.

– A megyében egyedülálló és az országban alig találni olyat, hogy valaki 30 évig nevelőszülősködjön. A 30 év alatt 25 állami gondoskodásba vett gyermek számára teremtettek családot – tette hozzá Györe Edina.

30 éve nevelőszülőkéntA köszöntés után előkerültek a családi fotók is.
Vigh László (balról), Györe Edina, Talpalló Jánosné, Lempeg Brunó, az utolsó nevelt gyerekük, valamint Horváth Gyöngyi, Talpalló János

Aki hozzájuk került, azt összetartó, egymást segítő közösség fogadta. A gyerekek megtanultak főzni, takarítani és mindent, amire a mindennapokban szükség lehet maguk ellátásában.

Talpallónét személyes példamutatásáról, feltétel nélküli elfogadó szeretetéről ismerték, így nem volt olyan problémás gyerek, akit ne látott volna szívesen. Az innen kikerült gyerekek mind tartják a kapcsolatot baki családjukkal. A neveltek közül ketten egészségi állapotuk miatt speciális lakásotthonban élnek már, egy kislány visszakerült a vér szerinti szüleihez, hármat örökbe fogadtak.

Egészségi állapotuk miatt a 14 éves Brúnó az utolsó gyermek, akiről a nevelőszülők gondoskodnak.