ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

EU támogatásával megvalósuló fejlesztések

Üdültetés

OLET

 

 

2018. február 7.

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat 2017. november 2-án kötött Együttműködési keret-megállapodást Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatával.

A megállapodás célja, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és az Önkormányzat között hosszú távú együttműködés kialakítása, a Gyermekvédelmi Központ szervezeti egységeként működő Nagykanizsai Gyermekotthonban gondozott fiatalok munka világával való megismertetése, a pályaválasztás megkönnyítése céljából.

A megállapodás keretében, a Nagykanizsai Gyermekotthonban élő fiatalok elsőként, a Nagykanizsa Központi Óvoda Rózsa Tagóvodájának fajátékait újították fel, melyek ünnepélyes átadására 2018. február 7-én került sor.

A Rózsa óvoda vezetője, Erdős Sándorné szerint az évtizedek óta népszerű fejlesztő fajátékokat mindegyik gyerek szereti. Viszont az óvodában használtak felülete az idő múlásával megsérült, lepattant róluk a festék és szálkák álltak ki belőlük. Az asztalos apukák felajánlották, hogy lecsiszolják az érdes felületet. A lakkozás pedig speciális, játékokra való anyaggal történt, azonban ez már a gyermekotthon lakóinak keze munkáját dicséri. – Mivel népszerűek, szerettük volna megtartani mindet – mondta az óvodavezető. – Az építőkockák számos készség mellett fejlesztik a gyermekek kreativitását, de a személyiségre is jó hatást gyakorolnak.

Az ünnepélyes átadón Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár beszédében kiemelte: Kiváló a kezdeményezés, hogy a fiatalok egymásért tehetnek, a játékok felújítása a közösségépítés egyik fontos alappillére. A gyermekotthon lakói ráadásul megismerhették a kétkezi munkában rejlő alkotás örömét. Minden társadalom csak akkor tud nagy eredményt elérni, ha az összefogás megvan a generációk és a nemzet tagjai között.

Ezek a fajátékok a mi időszakunkból valók, és a mostani gyermekeknek is nagyon szép játékot és örömet okoznak – mondta Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Az ünnepség záróakkordjaként az óvodások rövid műsorral, valamint zokniból, kézzel készített hóemberdíszekkel köszönték meg a gyermekotthon lakóinak a lelkiismeretes és áldozatos munkát.